MAP Log ind

Som medlem kan du forbinde til månedsskriftet.dk og læse tidligere artikler og tidsskrifter.

Spørgsmål vedr. log ind kontakt Månedsskriftet på tlf. 35 26 67 85.

Glemt kodeord
×

Faglig opdatering

Af: Janus Laust Thomsen

Kontinuerlig faglig opdatering og efteruddannelse er meget vigtigt for at sikre en fortsat høj kvalitet i diagnostik og behandling af patienterne. Er vores selvindsigt og høje faglighed tilstrækkeligt til at sikre, at vi enkeltvis tager hånd om den løbende efteruddannelse eller er systematisk efteruddannelse en nyttig hjælp til forebyggelse af blinde pletter?

På den ene side kan systematik og synlighed i efteruddannelsen være godt til at sikre, at vi kommer rundt om centrale emner og til at gøre risikoen for blinde pletter i efteruddannelsen mindre. Samtidigt kan bedre synlighed understøtte den eksterne tillid til fagligheden. På den anden side er det ikke sikkert, at systematisk deltagelse i efteruddannelsestiltag giver læring, hvis det ikke opleves som relevant i forhold til de daglige arbejdsopgaver. Vi lærer måske hurtigere og mere effektivt ved at bruge de samme timer, som et kursus tager, ved videnssøgning i dagligdagen og erfaringsudveksling med kollegaer. I artiklen om fremtidens efteruddannelse beskriver Gunver Lillevang og Niels Kristian Kjær udfordringerne og perspektiverne i efteruddannelsen.

Månedsskriftet bringer en bred vifte af emner i artikler, som understøtter den kontinuerlige faglige opdatering både med fokus på den kliniske faglighed og de rammer, vi virker i.

God læse-lyst!

Forfatter email

Janus Laust Thomsen: jlaust(at)dak-e.dk

Seneste nummer
Seneste nummer
MediBox