MAP Log ind

Som medlem kan du forbinde til månedsskriftet.dk og læse tidligere artikler og tidsskrifter.

Spørgsmål vedr. log ind kontakt Månedsskriftet på tlf. 35 26 67 85.

Glemt kodeord
×

Hjem > MAP > 2022 > Juni

Redaktørens tanker

Af: Jon Eik Zwisler

”Almen praksis – det er omstillingen…”

Praktiserende læger har en stor evne til at ændre måden at arbejde på. Vi flytter os, når der opstår et behov. Og det har der været de seneste år. Vi har været igennem en pandemi og har ændret i vores kontaktmåder og kontaktmønstre med vores patienter. Men vi venter fortsat på en overordnet plan for løsning af fremtidens udfordringer. Vi er vidende om fundamentale ændringer i arbejdsopgaver, men også i arbejdsmængde. I ”Veje til bedre diagnostik” af Frede Olesen efterlyses en strukturel ændring i måden vi skal arbejde sammen i sundhedssystemet. Hvordan optimeres understøttelsen af praktiserende læger af de specialiserede læger på og udenfor sygehuse?

Vi har også fokus på grøn omstilling i måden, vi arbejder på. Klimaet får betydning ikke bare for vores procedurer i klinikken med affaldssortering, brug af engangsudstyr mv., men også i den måde vi udreder symptomer på; vi vil støde på ændringer i sygdomsmønstre og behov for tilpasning af fx diagnostiske prøver.

I artiklen ”Leptospirose som følge af skybrud” beskrives én af de sygdomme, som sikkert vil blive hyppigere som følge af øget antal skybrud og oversvømmelser. En sygdom med en god mulighed for diagnostik og effektiv behandling, men også med risiko for dødelig udgang, hvis ikke den er med i de differentialdiagnostiske overvejelser.

Seneste nummer
Seneste nummer
MediBox