MAP Log ind

Som medlem kan du forbinde til månedsskriftet.dk og læse tidligere artikler og tidsskrifter.

Spørgsmål vedr. log ind kontakt Månedsskriftet på tlf. 35 26 67 85.

Glemt kodeord
×

Almen praksis – hvor er vi på vej hen?

Af: Dorte Ejg Jarbøl

Traditionen tro udkommer november-nummeret af Månedsskriftet samtidig med afholdelse af Lægedage i Bellacentret. Lægedage 2015 har hovedtemaet: Almen praksis − hvor er vi på vej hen? Et spørgsmål, der rummer mange facetter. Valgene til vores fagvidenskabelige og fagpolitiske organer både decentralt og centralt er afviklet – og nye arbejdshold står klar til at trække i trådene. Opgaverne står linet op – ja, næsten i kø. Men hvor er vi så på vej hen?  Og er vi mon enige om kursen?
Fagpolitisk er kursen sat mod nye overenskomstforhandlinger. Vores fagvidenskabelige selskab har efter min mening en stor opgave i at ”råbe vagt i gevær”, når vi bliver udfordret på at kunne udføre et fagligt forsvarligt stykke arbejde i vores praksis. Vi skal fortsat med stolthed i stemmen kunne sige, at almen praksis gør en forskel, der har betydning for det samlede sundhedsvæsen.
I Månedsskriftet er vi klar med nye artikler, der klæder på til både faglige og organisatoriske udfordringer i hverdagen. Artiklen ”Alle har symptomer” rammer lige ned i substansen i almen praksis. I mødet med patienten skal vi beslutte, hvad der skal ske i den videre håndtering af patienten med symptomer, men vi skal også forstå, at vi selv kan komme til at spille en væsentlig rolle, alt afhængig af om vi bidrager til bekymring eller hjælper patienten til at forstå og mestre symptomerne. Denne viden er afgørende for, hvordan vi kan gøre en forskel. God læselyst – Månedsskriftet er klar til at møde jer på Lægedage.

 

Forfatter email

Dorte Ejg Jarbøl: DJarbol(at)health.sdu.dk

Seneste nummer
Seneste nummer
MediBox