Månedsskrift for almen praksis

Læs hvordan du abonnerer på vores podcast

Guide til Iphone/Ipad & Android »

Den Gode Tutorpraksis

08-10-2020

Hvordan skaber vi forudsætninger for, at vores uddannelseslæger får nogle gode forløb? Christian Vøhtz har med udgangspunkt i artiklen "Den gode tutorpraksis - anno 2020" talt med praktiserende læge og lektor Helle Ibsen.

Download


Børnejournalen

10-09-2020

I denne podcast skal det handle om børnejournalen.

Download


Mænds Sundhed

04-08-2020

Mænd lever kortere og bliver mere syge end kvinder. Men hvorfor, og hvad kan vi gøre som praktiserende læger? Christian Vøhtz har talt med psykolog, PhD, forfatter og forskningsleder Svend Aage Madsen.

Download


Multisygdom #2 – Er polyfarmaci problemet?

24-06-2020

Polyfarmaci er et stort emne hos den multisyge patient. Men er polyfarmaci problemet i sig selv, eller afspejler det bare de mange sygdomme som den multisyge patient har?

Download


Multisygdom #1 – Hvordan får man vejledningerne til at passe på den multisyge?

24-06-2020

Som praktiserende læge skal vi håndtere en lang række enkeltsygdomme hos den multisyge patient. Men samtidig skal vi bevare overblikket og huske at tage udgangspunkt i hvad der rører sig for patienten – på tværs af diagnoser.

Download


Skal overvægtige patienter tabe sig?

26-05-2020

1 ud af 2 har i dag et BMI på over 25. Det er således ikke længere normalt at være normalvægtig. Det er et kæmpe sundheds- og samfundsproblem med skræmmende perspektiver. Men hvordan skal vi i praksis håndtere de overvægtige patienter?

Download


Corona #5 - Hvad ved vi om diabetes og Covid-19?

07-05-2020

Coronapandemien har skabt stor usikkerhed blandt personer med diabetes og andre med kroniske lidelser. Denne podcast omhandler nogle af de faglige udfordringer vi står med i almen praksis i relation til temaet.

Download


Corona #4 - God ledelse af en klinik i krise set fra personalets perspektiv

12-04-2020

Vi har bedt konsultationssygeplejerske Lisa Piontek om at lodde stemningen i sit netværk af ansatte i praksis og sammen med praksiskonsulent Mads Crandal at kommentere på, hvordan krisen opleves af personalet.

Download


Jan Helge Larsen om Konsultationsprocessen

07-04-2020

Christian Vøhtz taler her med Jan Helge om konsultationsprocessen. Vi skal blandt andet høre et rollespil og vi skal også høre om, hvad det vil sige "at spille kort" med sine patienter.

Download


Corona #3 - Handlekraft & Sårbarhed: Ledelse i en svær tid

31-03-2020

Handlekraft og sårbarhed - om at lede praksis igennem en svær tid

Download


1 | 2 | 3 | 4 |