MAP Log ind

Som medlem kan du forbinde til månedsskriftet.dk og læse tidligere artikler og tidsskrifter.

Spørgsmål vedr. log ind kontakt Månedsskriftet på tlf. 35 26 67 85.

Glemt kodeord
×

Kreativt engagement

Af: Lene Agersnap

Foråret er sæson for løbenæser og kløende øjne, og derfor har Månedsskriftet samlet en række råd til behandlingen af den allergiske patient. Men ikke mindre væsentligt er det også tiden, hvor lyset vender tilbage, og de fleste får mere energi.

At det har været en hård tid for vores speciale, vidner en artikel af Jørgen Strøbech om. Med afsæt i sine erfaringer som supervisor reflekterer han over, hvorledes den praktiserende læges verden i disse år udfordres, og hvordan dette påvirker vores stand. Således har supervisionsgrupperne nu ikke bare fokus på læge-patient-relationen, men også på lægens relation til omverdenen. I det hele taget er det styrken af relationerne, både internt og i netværket, Strøbech peger på som vejen ud af moradset. ”Stærke relationer skabes i grupper med stor tillid mellem medlemmerne i et rum uden angst og frygt”, skriver han. Kun således åbnes der for resiliens og kreativt engagement.

Netop kreativt engagement kendetegner artiklen af Joachim Frølund fra Ikast. Han deler med en smittende begejstring ud af sine og kollegernes erfaringer i forhold til at etablere en satellitpraksis i Brande, hvorved de er med til at løse lægedækningen i et betrængt område af landet. 

Drivkraften er indflydelse på arbejdet, glæden ved at have ”sit eget” med ansvar for økonomi og drift samt lysten til tætte arbejdsrelationer både med kolleger og patienter. Alt sammen med afsæt i høj faglighed og øgede muligheder for diagnostik og behandling i egen praksis.

I sin artikel om det nære sundhedsvæsen skriver Frede Olesen om fremtidige udfordringer og forhåbninger. Hvis samfundet i fremtiden skal kunne levere en helhedsorienteret, multidimensional indsats til de borgere, der behøver den mest – dvs. de gamle, de multisyge, de socialt udsatte og de psykisk sårbare − kræver det en oprustning af primærsektoren. Landets sundhedsminister har udtalt, at de skylder os den styrkelse – lad os håbe, at hun holder sit løfte. Glædeligt forår!

Forfatter email

Lene Agersnap: agersnap(at)dadlnet.dk

Seneste nummer
Seneste nummer
MediBox