Månedsskrift for almen praksis

Læs hvordan du abonnerer på vores podcast

Guide til Iphone/Ipad & Android »

Taknemmelighed - baggrund, teori og anvendelse i almen praksis

01-10-2019

Månedsskrift for almen praksis har bedt speciallæge i almen medicin Jesper Bay-Hansen om at beskrive, hvordan man kan forstå taknemmelighed, og hvordan taknemmelighed kan bruges i det kliniske arbejde i almen praksis.

Download


Binge Eating Disorder

05-09-2019

Ca. 40.000 danskere lider af tvangsoverspisning - "Bing Eating Disorder". Hør om diagnosen her.

Download


Obduktioner og almen praksis

01-08-2019

Denne måneds podcast handler om obduktioner i almen praksis og cases heromkring.

Download


Nordisk Kongres 2019 Del 2

27-06-2019

Tag med Månedsskriftet på Nordisk Kongres i Almen Medicin 2019 - lyt til vores podcast i to dele

Download


Nordisk Kongres 2019 del 1

27-06-2019

Tag med Månedsskriftet på Nordisk Kongres i Almen Medicin 2019 - lyt til vores podcast i to dele

Download


Min Hobby - hvad et kunstnerselvportræt kan fortælle

18-06-2019

Læge Jørgen Lous deler i denne artikel sin interesse for selvportrætter og deres afspejling af et bestemt sygdomsforløb. Hør mere i denne måneds podcast!

Download


Niels Kristian Kjær og Olav Vendelboe om: kardiel inkompensation

28-05-2019

Hør praktiserende læge Niels Kristian Kjær i samtale med kardiolog Olav Vendelboe om kardiel inkompensation - problemstillinger, der vedrører almen praksis.

Download


Eksistentiel lidelse hos patienter i palliative forløb

02-05-2019

Eksistentiel lidelse er med andre ord udtryk for, at livet gør ondt. Samtalen og ordene vi bruger er af stor betydning. Som supplement kan medicinsk behandling være nødvendig. Hør mere om det i denne podcast.

Download


Når mænd mangler lyst til sex

02-04-2019

Nedsat seksuel lyst hos den mandlige patient kan være tabubelagt og svært at tale om både for patienten og for lægen. Med denne podcast går vi ind i emnet og får en lang række konkrete anvisninger til, hvordan man kan tale om emnet.

Download


Musik som medicin mod stress

01-03-2019

Niels og Inge Eje producerer specielt designet musik til behandlingsformål.

Download


Dyspnø og hoste hos patienter i palliative forløb

05-02-2019

Dyspnø og hoste er hyppigt forekommende og meget ubehagelige symptomer hos palliative patienter. I denne podcast kan du høre mere om, hvordan dyspnø og hoste kan håndteres.

Download


Bjørn Perrild & Søren Bødtker om: børneortopædkirurgiske lidelser

21-01-2019

Hør praktiserende læge Bjørn Perrild og børneortopædkirurg Søren Bødtker fortælle om hyppige børneortopædkirurgiske lidelser i almen praksis som hjulben, vokseværk og platfod.

Download


Jesper Bay Hansen om: stress ved praktiserende læger

14-01-2019

Hør speciallæge i almen medicin og forfatter Jesper Bay Hansen fra spaen i Bellacentret tale om stress, om at kende sine egne stresssymptomer og om vigtigheden af at holde mærk-efter-pauser.

Download


Antipsykotisk behandling

08-01-2019

Nogle patienter med skizofreni i vedvarende antipsykotisk behandling oplever længere perioder med få eller ingen symptomer. Kan man sikkert trappe patienterne ud af eller reducere deres antipsykotika?

Download


Mai-Britt Guldin om: sorgdiagnose & sorgproces

07-01-2019

Hør psykolog, forfatter og forsker Mai-Britt Guldin fortælle om den nye sorgdiagnose, differentialdiagnostik, mellem sorg og depression samt konkrete værktøjer til, hvordan vi kan støtte sørgende i deres sorgproces.

Download


PTSD - sygdommen og dens behandling

13-12-2018

Det er blevet tiltagende almindeligt at møde patienter med eller mistænkt for diagnosen PTSD. Men hvordan stiller vi diagnosen, og hvordan behandles patienterne bedst?

Download


Læring på vejen: Kronisk smertepatient og gravid

08-11-2018

Med vores nyeste kampagne "Læring på landevejen" vil vi give vores læsere frie hænder og ørerne fulde af faglig opdatering. God lyttelyst!

Download


Tarmbakterier og overvægt

01-11-2018

Hvad har tarmbakterier med sygdomme som overvægt, sukkersyge og åreforkalkning at gøre? Kan bakterier forstærke effekten af cancer-behandling? Podcasten giver dig nogle af svarene - og gør dig klogere på bakteriernes indflydelse på processer i kroppen.

Download


Tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile

02-10-2018

Med indførslen af "Lov om anvendelse af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile" pr. 1/1-2018 er det nu muligt at tvangsbehandle patienter, fx de forpinte demente. Denne podcast belyser juraen bag og bringer et eksempel på en tvangsprotokol.

Download


Det sjældne - selv i almen praksis kan vi finde en zebra

20-09-2018

Vi er trænet i at tænke på den mest sandsynlige diagnose først, når vi hører en sygehistorie, men blandt vores patienter dukker der nogle gange også en sjælden diagnose op. Denne artikel giver en kort introduktion til nye mønstergenkendelser

Download


Go to episodes archive